City

Det har aldri vært enklere å være syklist i Tromsø

Sykkeltyveri var i 2020 et økende problem i Tromsø, og som et tilsvar går private og offentlige aktører sammen for å tilby markedets tryggeste sykkelparkering. Nå kan syklister parkere trygt og tørt utenfor Jekta Kjøpesenter og Nerstranda Kjøpesenter. «Smarte sykkelskap betyr en bekymring mindre for våre syklende kunder. Derfor introduserer vi Bikely til sykkelglade Tromsøværinger», sier senterleder Laila Myrvang på Jekta Storsenter.

Det har aldri vært enklere å være syklist i Tromsø

Økonomisk gevinst og bærekraft går hånd i hånd

Jektastorsenter og Tromsø Sentrum vei for en storstilt sykkelsatsning i Norges nordligste fylke. Jekta Storsenter er en av to aktører som baner vei for syklende Tromsøværinger i et unikt privat-offentlig samarbeid. Kjøpesenteret har investert i ti smarte sykkelskap utplassert i parkeringsanlegget. 

Sykkeltyverier en utfordring for syklister. Vi ønsker flere syklister til Jekta, og derfor tar vi som kjøpesenter ansvar. Flere syklister til senteret har både økonomiske og miljømessige gevinster, forklarer Laila, som gleder seg til å følge med på utviklingen blant syklistene.

Nå kan syklister via appen Bikely reservere et dedikert sykkelskap, parkere trygt og lade sin el-sykkel for 10 kr timen. Første timen er gratis og administrasjon, samt betaling skjer i appen uten noen mellomledd. Jekta Storsenter er et av destørste norske kjøpesentrene og ligger 15-20 minutter på sykkel fra Tromsø Sentrum. 

Jekta er tidlig ute og setterstandarden for de andre store norske kjøpesentrene, sier markedssjef EllenLoxley. Fra før av er det kun kjøpesenteret Sirkus i Trondheim som har investert i smarte sykkelskap fra Bikely. 

I Tromsø er de til sammen 20 sykkelskap som utplasseres i løpet av juni måned. 10 sykkelskap hos Jekta Kjøpesenter og 10 sykkelskap utenfor Nerstranda kjøpesenter. Syklister kan reservere plass og få prisinformasjon via appen Bikely. Administrasjon og betaling skjer i appen uten noen mellomledd. 

Setter standarden for sykkelglade Tromsøværinger 

I Sentrum er det Tromsø Sentrum med Shilan Ghadani i spissen som har fått på plass den andresykkelboksen ved Nerstranda Kjøpesenter.

Vi ønsker syklistene velkommen til sentrum med markedets tryggeste sykkelparkering. Vi satser på å utvide til flere lokasjoner, sier leder i Tromsø Sentrum Shilan Ghadani.
Trygg sykkelparkering på Strandtorget i Tromsø.

Dedikerte sykkelskap som holder sykkelen trygg er et solid bidrag til et levende og bærekraftig bysentrum. En rapport fra Cowi viser at syklister er de som samlet sett legger fra seg mest penger i bykjerner. Videre viser forskning at frykten for sykkeltyveri gjør at 4 av 10 velger bort sykkelen som transportmiddel. Dette i kombinasjon med ferske tall fra Troms som viser en økning i sykkeltyveri, tyder på at timingen for trygg sykkelparkering knapt kunne vært bedre. Både bykjerner, næringsliv og ikke minst syklister vil tjene på dette. For Bikely er utvidelsen til Tromsø en milepæl.

Bikely skal forenkle hverdagen for alle syklister. Det er derfor svært gledelig at syklister i Tromsø endelig får muligheten til å parkere trygt og tørt, sier Markedssjef Ellen Loxley.  

Tromsø er den 16. kommunen som får utplassert sykkelskap - og så langt også den nordligste. Fra før av er bedriften aktiv i de tre største byene i Norge, og har virksomhet i både privat og offentlig sektor fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

Les Videre:

City

Trygg og smart parkeringsboks i gave til byens syklister

Arendal kommune gir bort fire smarte sykkelskap til Syklistforeningen i anledning deres 75 års-jubileum. Syklister får tilgang til skapet via app – og her kan man trygt sette fra seg sykkel og annet utstyr. Skapene er utplassert ved Tyholmen p-hus i Kittelsbukt, og er tiltenkt både kollektivreisende og handlende.

Les mer
City

Trygg og smart parkeringsboks i gave til byens syklister

Arendal kommune gir bort fire smarte sykkelskap til Syklistforeningen i anledning deres 75 års-jubileum. Syklister får tilgang til skapet via app – og her kan man trygt sette fra seg sykkel og annet utstyr. Skapene er utplassert ved Tyholmen p-hus i Kittelsbukt, og er tiltenkt både kollektivreisende og handlende.

Les mer

Siste nytt fra Bikely

Det er mye spennende som skjer i Bikely. Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få siste nytt rett i innboksen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Last ned appen

Last ned appen, reserver et sykkelskap nær deg og kom i gang!