Nyheter

Slik får du gode vinteropplevelser fra sykkelsetet

For de fleste hører ikke kos sammen med vintersykling, men ifølge hverdagshelten Erlend kan man med enkle grep øke gleden med helårssykling: - Du bør unngå å fryse på føtter og hender. Da kan turen bli litt kjip, forklarer helårssyklisten Erlend fra Bærum. Her får du hans beste tips til hvordan du kan kose deg med vintersyklingen.

Slik får du gode vinteropplevelser fra sykkelsetet

Gode opplevelser med vintersykling

 

Erlend fra Bærum er den andre syklisten vi intervjuer i vårportrettserie om hverdagsheltene som sykler året rundt. Erlend startet med å sykle til og fra under studieperioden i Bergen, men det var først for to år at vintersyklingen ble en større del av livet. Da var han bosatt i Bærum. I dag ser Erlend store fordeler med vintersykling:

-         Det kan bli en deilig tur og masse frisk luft. Dessuten kan man starte og stoppe når man vil, også innebærer det litt trening.
Her er et bilde fra en av de mange vintersykkelturene til Erlend.

Erlend bruker sykkelen på lengre distanser fra 15 km til litt over 100 km– og dette holder han gående også gjennom vinteren. Han er med andre ord en erfaren vintersyklist, og vil gjerne bidra til at flere får godeopplevelser med vintersykling:

-         Det er viktig å kose seg, ha noe godt og varmt å drikke i en termosflaske på lengre turer, skylle og vaske sykkelen ofte, tørke over kjeden, smøre opp på nytt og helst la sykkelen tørke inne så den er klar til neste tur.

Det viktigste rådet til slutt

 

På ekstra kalde dager kan det være vanskelig å holde varmen på sykkelsetet – og verst er det om føtter og hender fryser til. Her har Erlend heldigvis flere gode tips:

-         Et tips er å forvarme skoene og hanskene. Både sko og hansker bør være lagd for vintersykling. De kan deretter forvarmes i en skotørker så de har en god lunk ved start. Skal en sykle langt eller på kaldere dager, bør en vurdere eksempelvis sokker og hansker med batteri.

Det viktigste rådet er å holde varmen og å kose seg, da kan flere få gode opplevelser med vintersykling!

Her får du tips fra en vintersyklist med over 25 års erfaring.

Les Videre:

Home

Slik kan du lade elsykkelen trygt hjemme

Lading av elektronisk utstyr blir stadig mer frekvent i hverdagen. Med rekordmange elsykler på markedet er det svært mange nordmenn som lader elsykkelbatteriet hjemme. Ved å følge disse stegene kan problemet effektivt forebygges og håndteres.

Les mer
City

Sykkelskap som kunstinstallasjon - første avduking i Norge

Onsdag 22. desember kl. 11 smelter sykkelparkering og kunst sammen ved Prinsen Kinosenter. Da avduker Trond Åm et foreløpig hemmelig kunstverk. Åm er medlem i areal- og samferdselskomiteen i Trondheim og leder ved Litteraturhuset – sykling og kultur. Kunstverket Utopia er på hele 20,6 kvadratmeter og vil pryde de 12 smarte sykkelskapene som nå blir utplassert ved Prinsen kino. Amerikanske Erin Murphy har fått oppgaven med å dekorere boksene.

Les mer

Siste nytt fra Bikely

Det er mye spennende som skjer i Bikely. Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få siste nytt rett i innboksen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Last ned appen

Last ned appen, reserver et sykkelskap nær deg og kom i gang!